Bevezető a „Történeti pragmatika” különszámhoz - Csontos, Nóra; Dér, Csilla Ilona; Furkó, Péter (Jelentés és Nyelvhasználat, 2025)
2024. június 14-én a Károli Gáspár Református Egyetem adott otthont a 12. Pragmatika Kerekasztalnak Történeti pragmatika címen. A konferencia célja az volt, hogy átfogó képet nyújtson arról, miként alkalmazhatóak a pragmatikai kutatások módszerei és eredményei történeti szövegek elemzésében. A jelen különszám az ott elhangzott előadások alapján készült tanulmányokat gyűjti egybe.